Свет

УКРАЈИНСКИ КОМАНДАНТ ОТКРИО: Украјина губи на свим фронтовима

Украјина тренутно доживљава пораз на свим фронтовима, изјавио је командант батаљона 54. механизоване бригаде војске Украјине, мајор Кирил Верес у интервјуу за украјинске медије.

„Ако говоримо о борбеним дејствима на свим фронтовима, онда губимо. Где победјујемо? Не знам, не могу рећи. Ми преживљавамо“, одговорио је Верес на питање о томе да ли Кијев има шансе у супротстављању Русији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да постизање победе и чињење да не погинете, представљају различите ствари. За ВСУ дошло је врло тешко време, укључујући и превелика очекивања од летње контраофанзиве.

Према речима мајора, украјински борци су се надали да ће већ лети бити на Криму.

Верес се изјаснио против принудне мобилизације, и назвао такве методе суровим. Он је закључио, да онај кога су присилно довели није борац.

Како је известила „ИА Регнум“, бивши члан Врховне раде Украјине, Игор Лапин, изјавио је да због неуспеха контранапада војске Украјине, становници Украјине доживљавају шок и очајање, јер им је пропаганда обећавала брзе победе.

Командант Копнене војске Украјине, генерал Александар Сириски, признао је да украјински борци имају тешкоћа на источном фронту. Према његовим речима, борба се води у условима надмоћности противника како у наоружању, тако и у броју људства.

Извештач ЦНН-а који се налази у Украјини, Ницк Wалсх, известио је, да руске беспилотне летелице свакодневно нападају украјинске борце на линији фронта, док системи противелектронске борбе ометају њихове дронове. У рововима оружаних снага, приметио је, влада очајање.

Извор: Wебтрибуне.рс