Свет

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО НАЈГОРЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ: Ово се дешава

Фото: Фејсбук принтскрин

Ако би се парламентарни избори у Украјини одржали у блиској будућности, победила би хипотетичка партија главнокомандујућег украјинских трупа Валерија Залужног, наводи се у у студији од стране групе за рејтинг.

„Партија Залужни, према овим анкетама, добила је 36% међу онима који би изашли да гласају и одлучују о изборима. Друго место у анкети заузима хипотетички „Зеленски блок“ – 26,7%“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док према резултатима студије рејтинг групе, партија „Слуга народа“ би на овим изборима добила само 5,5 одсто, а партија бившег председника Украјине Петра Порошенка 5,4 одсто.

Раније су бројни украјински и западни медији писали о могућем сукобу Зеленског и Залужног. Новинари Вашингтон поста су приметили да би Залужни, који је популаран међу својим суграђанима, могао да представља претњу за Зеленског ако одлучи да започне политичку каријеру.

Новинари су недавну изјаву Залужног о застоју на фронту и немогућности пробоја украјинских трупа, коју је Зеленски покушао да одбаци, рекавши да је војска уморна, сматрали једним од индиректних знакова сукоба између њих. Истовремено, саветник шефа кабинета Зеленског, Михаил Подољак, изјавио је да нема сукоба између Зеленског и Залужног.

У четвртак су све парламентарне фракције Врховне раде Украјине потписале декларацију којом се искључује одржавање било каквих избора у земљи пре шест месеци након завршетка ванредног стања.

Руски медији, позивајући се на извор у украјинским политичким круговима, да Зеленски жели да одржи изборе у Украјини, неће бити објављени све док се не добију гаранције да Залужни неће учествовати.

Према извештајима медија, у супротном би Зеленски могао да покуша да смени врховног команданта.

Извор: Wебтрибуне.рс