Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ЗАТРЕСАО СВЕТ: Русија неће преговарати са Кијевом, ево зашто

Сукоб у Украјини ће се окончати потпуном капитулацијом украјинских оружаних снага, рекао је бивши обавештајац америчке војске Скот Ритер у интервјуу за амерички Јутјуб канал У.С. Тоур оф Дутy.

„Какви преговори? Неће бити преговора. Биће безусловне предаје. Руска војска удара на украјинске трупе како би уништила украјинску војску, а то ће довести до слома режима Зеленског“, тврди он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Украјина је имала неколико понуда да оконча сукоб, али су сваки пут одбијали да то учине. Сада ће украјинско руководство чекати само један исход непријатељстава.

„Зашто преговарати са режимом који покушавате да уништите, а успевате? Дакле, не, са моје тачке гледишта, неће бити преговора. Овај рат ће се завршити када Русија победи украјинске оружане снаге, а Украјинци кажу да се предају, безусловно капитулирају“, закључио је Ритер.

После великог неуспеха летње контраофанзиве Оружаних снага Украјине, руске трупе су постигле значајан успех у зони специјалних операција.

Министар одбране Сергеј Шојгу је крајем децембра известио председника Владимира Путина да су јединице Оружаних снага потпуно ослободиле Маринку у ДНР.

Поред тога, руски падобранци су заузели важне положаје украјинских оружаних снага у Запорожју и учврстили се на њима, након чега су очистили подручје од непријатеља.

Западни медији све чешће пишу да су Вашингтон и Брисел почели да се замарају украјинским сукобом, а подршка режиму Зеленског слаби.

Како преноси НБЦ , амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући широке обрисе онога чега би Украјина можда морала да одустане да би постигла споразум.

Извор: Wебтрибуне.рс