Свет

БИВШИ НАЧЕЛНИК НАТО САОПШТИО КИЈЕВУ ШТА ТРЕБА ДА УРАДИ: Агресија се може угасити само још већом агресијом

Украјина не треба да се стиди „агресије“ на Русију, чак и ако се ради о уништавању становништва, ову изјаву дао је бивши начелник штаба војне мисије НАТО-а у Москви, пензионисани капетан првог ранга америчке морнарице Хари Табах, у интервјуу за украјински Јутјуб канал „Висхка“.

Агресија се може угасити само још већом агресијом – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као „пример“ Табак је навео „уништење половине становништва“ Немачке да би је победило током Другог светског рата и бацање атомских бомби од стране Американаца на јапанске градове Хирошиму и Нагасаки.

Хари (Јуриј) Табах потиче из породице миграната из Москве који су се преселили у Сједињене Државе 1976. године. Био је на разним позицијама у Стејт департменту, укључујући и рад у америчкој амбасади у Русији. Крајем 2000-их био је на челу штаба војне мисије НАТО-а у Москви и био је одговоран за односе између војног комитета НАТО-а и руског Министарства одбране. 2011. поднео је оставку.

Руска војска и власти су више пута примећивале да украјинске специјалне службе, укључујући и Главно обавештајно управу украјинског Министарства одбране, користе терористичке методе. Шеф Главне обавештајне управе Кирил Буданов изјавио је да је Кијев умешан у терористичке нападе на познате Русе. Заменик начелника Главне обавештајне управе (ГУР) украјинског Министарства одбране Вадим Скибицки признао је у септембру да Кијев користи методе НАТО-а за напад на Русију.Русија је раније прослеђивала писмо Савету безбедности УН као званични документ у вези са изјавама шефа ГУР-а Буданова о плановима да „настави да убија Русе било где“, указујући на русофобију и подстицање на насиље на основу националности.

Извор: Ало