Свет

ДРАМА У ПРОГРАМУ УЖИВО: Наоружани нападачи упали у студио, уперили пушке, настала ПАНИКА И ХАОС (ВИДЕО)

Мушкарци прекривених лица упали у уживо програм телевизијског канала у Еквадору.

Група наоружаних људи упала је у уживо програм телевизијског канала у Еквадору и претила људима. Мушкарци прекривених лица упали су на сет ТВ мреже ТЦ у лучком граду Гвајакилу и викали да имају бомбе док су се у позадини чули звуци слични пуцњави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Еквадор је потресен низом напада укључујући експлозије и отмицу неколико полицајаца након што је влада увела ванредно стање након бекства моћног вође банде из затвора. Полиција је саопштила да су четворица полицајаца киднапована у понедељак увече и да се воде као нестали, један је наводно отет у главном граду Киту, а три у граду Кеведо.

Агенти су ухапсили две особе због поседовања експлозива и као осумњичене за најмање један од напада у тој јужноамеричкој земљи. Влада није саопштила колико је напада укупно регистровано, али локални медији су известили о неколико инцидената, запаљена су возила у многим гадовима, а испред куће председника суда у Киту детонирана је експлозивна направа.

Власти нису саопштиле ко стоји иза напада и да ли су инциденти део оркестриране акције. Влада је раније оптуживала чланове главних нарко-банди за сличне нападе. Власти Еквадора известиле су у недељу да Адолфо Масијас, вођа банде Лос Чонерос, није био у својој ћелији у затвору ниске безбедности. Тог дана је требало да буде пребачен у објекат максималне безбедности. Тужиоци су отворили истрагу и оптужили двојицу чувара у вези са наводним бекством, али још није утврђено да ли је Масијас побегао из установе или се можда крије у њој.

Извор: МОНДО/У.М.