Свет

СИТУАЦИЈА ЕСКАЛИРАЛА! Председник прогласио режим оружаног сукоба, шаље војску

Председник Еквадора изјавио да се држава налази у стању унутрашњег оружаног сукоба.

Председник Еквадора Данијел Нобоа саопштио је након упада наоружаних нападача у уживо програм локалне телевизије да се држава налази у стању унутрашњег оружаног сукоба после узимања талаца у различитим градовима и затворима!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Потписао сам декрет којим се проглашава унутрашњи оружани сукоб и одредио сам следеће транснационалне организоване криминалне групе као терористичке организације и зараћене недржавне актере“, написао је Нобоа на свом блогу на друштвеној мрежи X. Нобоа је у документу навео више од 20 група и организација.

Председник Еквадора потписао је и декрет којим је наредио војсци да „неутралише банде“ које су узимале таоце широм земље. Евадорска полиција јавила је на друштвеној мрежи X да је послала специјалне јединице у студио телевизијског канала ТЦ у који су током уживо програма упали наоружани бандити.

„Због упада криминалаца у медијске просторије у Гвајакилу наше специјалне јединице су послате да се позабаве том ванредном ситуацијом“, наводи полиција на свом налогу на платформи X.

Непознате маскиране особе са ватреним оружјем, подсетимо, упале су у студио телевизијског канала ТЦ у еквадорском Гвајакилу где се настављају немири у вези са реорганизацијом затвора у земљи. Разбојници су у програму уживо махали пушкама и гранатама, а гурнули су и динамит у џеп водитеља.

Извор: МОНДО/У.М.