Издвајамо Србија

СТРАВИЧАН СНИМАК ПОПЛАВА ИЗ ВАЗДУХА: Драгачево под водом, призор који КИДА ДУШУ (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Снимак поплављеног Драгачева, начињен из ваздуха, илуструје сву трагедију коју су данас доживели становници многих места Србије, у којима је проглашена ванредна ситуација, а они евакуисани из својих домова.

Блатњава река тече уза зид куће, а довољно је брза да се на њеној средини могу видети таласи и брзаци који се стварају тамо где има препрека.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ниским окућницама вода је дошла скоро до крова, дворишта су потопљена, пластеник уништен, а барем су неки аутомобили донекле спашени, паркирани на благом узвишењу.

Подсетимо, због обилних киша које су почеле да падају синоћ, поплављени су Краљево, Кнић, Гуча, Сремска Митровица, Пожега, Лучани, Рековац, и друге општине међу којима је и Драгачево.

Драгачево припада општини Лучани, кроз њега протичу три реке: Бјелица, Моравица и Западна Морава, сама Бјелица порасла је толико да прешла преко рекордних три метра висине, односно достигла 330 центиметра.

Становницима Драгачева поред изливања Бјелице проблем стварају и мање реке чији је водостај никада виши.

Због обилних падавина, још од јутрос је критично и у скоро свим селима у Горњем Драгачеву. Евакуисано је више од 20 домаћинстава због изливања потока у селу Вича, рекао је јутрос за РТС председник општине Лучани, Миливоје Доловић, а према незваничним проценама, у води је око стотину кућа драгачевског краја.

 

Извор: М.М./Блиц