Свет

ДРАМА У РУСИЈИ! МОСКВА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА: Украјина оборила два руска авиона? (ВИДЕО)

Због причињене штете, посада авиона је затражила евакуацију и позвала хитну помоћ и ватрогасце.

Ваздухопловство Украјине оборило је у касним сатима 14. јануара руски извиђачки авион А-50 изнад Азовског мора, као и авион Ил-22М11 у Херсонској области, тврди „РБЦ Украине“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њиховим тврдњама, А-50 је погођен око 21.15 по локалном времену у рејону Кириловка у Запорошкој области, након чега је летелица нестала са радара и престала да одговара на захтеве тактичке авијације.

Украјински медији тврде да је пилот руског Су-30 видео како се неидентификована летелица запалила и срушила.

Такође, медији наводе да је 14. јануара око 21 час украјинска војска оборила авион Ил-22М11, број 75106, у рејону Стрелкова у Херсонској области.

Због причињене штете, посада авиона је затражила евакуацију и позвала хитну помоћ и ватрогасце.

Извор „РБЦ Украине“ објавио је пресретнути разговор између пилота авиона и контролора аеродрома у Анапи, а аутентичност снимка није потврђена.

Прес-секретар руског председника Дмитриј Песков није коментарисао тврдње украјинских медија да је Русија наводно изгубила два војна авиона, већ је препоручио контактирање руског Министарства одбране.

– Не, нема информација. То је, ипак, тема која се тиче напретка специјалне војне операције и зато препоручујем да се обратите Министарству одбране – рекао је Песков у разговору са новинарима.

Извор: Република