Свет

МЕДВЕДЕВ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Објављују рат Москви?

Заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев поручио је да би било какво размештање британских трупа у Украјини подразумевало објаву рата Москви.

„Британски премијер Риши Сунак стигао је у Кијев да потпише ‘историјски безбедносни споразум’. Како би западна јавност реаговала на то да се британска делегација нашла на удару касетне муниције у центру Кијева, као што се то догодило цивилима нашег Белгорода“, написао је Медведев на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да се нада да руски „вечити непријатељи, арогантни Британци, разумеју да ће размештање њиховог званичног војног контингента у Украјини значити објаву рата Русији“.

Сунак је данас у посети Украјини, а из његове канцеларије је саопштено да ће Велика Британија упутити војну помоћ од 2,5 милијарди фунти. Британски премијер ће данас потписати споразум о безбедносној сарадњи са украјинским председником Володимиром Зеленским, након што су се земље чланице Г7 договориле да Украјини пруже билатералне безбедносне гаранције на прошлогодишњем самиту НАТО-а у Виљњусу.

Извор: Танјуг