Свет

МОСКВА ОТКРИЛА ГДЕ ЋЕ ПОВУЋИ НОВЕ ГРАНИЦЕ: Све зависи само од једног фактора! „Померићемо их…“

Лидер ДНР наводи да је потребно да се непријатељ потисне на одређену удаљеност и да се у обзир узме оружје које му је у том тренутку на располагању

Да би се зауставили напади на Донбас, неопходно је удаљити непријатеља на одговарајуће растојање, не само од Доњецка, већ и од других насељених места, указује шеф ДНР Денис Пушилин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је потребно како непријатељ физички не би могао да досегне до руских градова, објашњава Пушилин и додаје: „Удаљеност ће зависити од наоружања које Кијев сада добија и које ће добити у будућности“.

„Стога, није потребно само да ослободимо територију ДНР, већ и да потиснемо непријатеља, узимајући у обзир оружје које је му је у том тренутку на располагању“, наводи Пушилин.

„Јасно је да предстоји колосалан посао. Али ми верујемо нашој војсци, верујемо у моћ руског наоружања, тако да већ размишљамо у следећим фазама – о економском развоју“, наводи он.

Пушилин је раније позвао да се ослободе Одеса и Николајев, с обзиром да су то, како је рекао, руски градови. Подсетио је да су територије Николајевске области добијене током руско-турских ратова од Кримског ханата, бившег вазала Османског царства. Указао је и на речи руског председника Владимира Путина, да ако су „раније прављене грешке, ако то признамо и видимо, онда ти градови морају бити ослобођени“.

Извор: РИА