Свет

НАПАДНУТ БЕЛГОРОД: Гори складиште нафте (ВИДЕО)

Руски системи уништили су јутрос украјински дрон изнад Брјанске области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Дрон је оборен у 6.40 по московском времену, преноси Интерфакс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брјанска област налази се на западу Русије, на граници са Украјином.

Од када је почела напад на Украјину у фебруару 2022. године, Русија готово свакодневно саопштава о украјинским нападима дроновима и ракетама на пограничне области, Москву и Крим.

Резервоари за нафту у складишту у граду Клинци у руској области Брјанска запалили су се након што је ПВО оборила украјински дрон, рекао је регионални шеф Александар Богомаз.

Према прелиминарним информацијама, у инциденту није било повређених, рекао је Богомаз и додао да пожар гасе ватрогасне екипе.

„ПВО руске војске је радио-електронским средствима оборило дрон. Када је циљ уништен, његова муниција је пала је на територију нафтног складишта Клинци“, написао је Богомаз на Телеграму.

Богомаз је рекао да су још две украјинске беспилотне летелице обориле јединице противваздушне одбране изнад других делова те области.

Агенција Тас саопштила је да је пожар захватио површину од око 1.000 квадратних метара.

Како су јавиле РИА Новости, специјализовани ватрогасни воз је стигао на лице места.

Руски званичник рекао је у четвртак да је Украјина покушала, али није успела да погоди руски нафтни терминал у Балтичком мору дроном, што је био редак покушај напада на објекат у Санкт Петербургу.

Новинска агенција Интерфакс-Украјина је цитирала министра украјинске владе који је рекао да је погођена мета у Санкт Петербургу користећи дрон домаће производње који је прелетео 1.250 километара.

Извор: Интерфакс/Ројтерс