Свет

ИЗРАЕЛ У ШОКУ: Путину прекипело, хитно послао „сухоје“ и „мигове“

Ваздушно-космичке снаге Русије почеле су ваздушне патроле дуж линије разграничења између Сирије и Израела на Голанској висоравни, саопштено је данас из руског Центра за помирење супротстављених страна у Сирији.

„У циљу праћења ситуације, јединице војне авијације Ваздушно-космичких снага Русије организовале су ваздушне патроле дуж линије разграничења која раздваја оружане снаге Израела и Сиријске Арапске Републике“, рекао је заменик начелника Центра Вадим Кулит, преноси Тaс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коментаришући ситуацију у Сирији, руски званичник је рекао да су регистрована три напада милитантних група на сиријске провладине снаге – један у Алепу и два у Идлибу.

Раније данас, шефови дипломатије Русије и Сирије, Сергеј Лавров и Фејсал Микдад, састали су се у Москви и разговарали о ситуацији у Сирији, обнови земље и промовисању свеобухватног решења, уз стриктно поштовање њеног суверенитета, јединства и територијалног интегритета, саопштили су из руског министарства спољних послова.

„Приликом разматрања даљег јачања руско-сиријског вишеструког партнерства договорени су практични кораци у интересу повећања обострано корисне трговинско-економске и хуманитарне сарадње“, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг