Свет

ПРОЦУРИО ТАЈНИ ДОКУМЕНТ БУНДЕСВАРА: Русија побеђује Украјину, а онда креће рат са

Бундесвер се према наводима немачког листа Билд припрема за оружани сукоб против Русије!

Немачка војска се наводно припрема за рат на основу „тајног документа“ немачког министарства одбране према коме би већ у фебруару могло да дође до ескалације односа између НАТО и Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је сценарио који корак по корак, месец за месецом, описује како ће се понашати Владимир Путин и како ће НАТО морати да се брани. На основу тог сценарија ескалација ће почети за само неколико недеља након чега ће десетине хиљада немачких војника морати да оде у борбу – наводи се у чланку.

Билд наводи да сценарио предвиђа да ће Русија покренути још један талас мобилизације и позвати додатних 200.000 људи у војску у фебруару 2024. године. Кремљ ће затим на пролеће покренути офанзиву великих размера у Украјини и због недовољне подршке Запада поразити украјинске оружане снаге до јуна 2024. године.

Даље, према том сценарију, Руска Федерација испровоцираће агресију на етничке руске мањине у балтичким државама. Доћи ће до сукоба које ће Русија искористити у септембру као изговор за одржавање великих вежби у којима ће учествовати 50.000 војника у западној Русији и Белорусији.

Русија ће затим, наводи Билд, пребацити трупе и ракете средњег домета у октобру 2024. у Калињинград са циљем да нападне коридор Сувалки који преко територије Литваније повезује Калињинградску област са Белорусијом.

У децембру – одмах после америчких избора – тамо могу да почну гранични сукоби и немири. Руска Федерација ће покушати да искористи чињеницу да би политички систем у САД могао бити парализован, пише Билд, позивајући се на сценарио Бундесвера.

Пољска и балтичке земље ће у јануару 2025. године сазвати састанак Савета НАТО и прогласити повећање претње од Руске Федерације која ће у марту пребацити додатне трупе у Белорусију и на границе балтичких држава.

НАТО ће у мају 2025. године одлучити о „мерама одвраћања“ како би спречио руски напад на Сувалки коридор из два правца – Белорусије и Калињинграда.

На такозвани Дан X, пише Билд позивајући се на наводни документ Бундесвера, главнокомандујући НАТО снага даће наређење да се 300.000 војника, укључујући 30.000 припадника Бундесвера, пребаци на источни бок.

– Тај сценарио ће се вероватно сматрати темом вежбе НАТО – пише издање.

Највеће вежбе Алијансе од Хладног рата, подсећа украјински портал Страна, треба да се одрже 2024. године у балтичком региону.

Бундесвер је за документ рекао да је разматрање различитих сценарија, чак и ако су крајње мало вероватни, део свакодневних војних послова и то посебно у обуци.

– Не говори се о информацији да је Руска Федерација већ припремила план за напад на земље НАТО већ о циљу предстојећих маневара током којих ће се вежбати одбијање хипотетичког руског напада на Сувалки коридор – коментарише објава немачког издања украјински портал Страна.

Стручњаци из САД, подсетимо, кажу да ситуацију у Украјини могу да измене три ствари, а једна је смрт светског лидера.

Извор: Страна/Информер