Свет

РУСКИ ЕКСПЕРТ: Нови Путинов потез могао би да остави многе у шоку

Шеф државе већ дуги низ година размишља о томе да почне да спроводи такозвано „лево скретање“. Ово је изјавио познати руски економиста Михаил Хазин, гостујући на „Јутјуб“ каналу „Москва говори“.

Према његовим речима, руски председник Владимир Путин може да почне да спроводи процес обнове „црвеног пројекта“ у земљи. Његова суштина лежи у радикалној промени друштвено-економске политике унутар земље, уз велику чистку целокупне владајуће елите у циљу промене либералног модела развоја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, како је рекао Хазин, руски лидер још увек не може да почне да спроводи овај план због чињенице да су представници унутрашњих либералних кланова и бирократа и даље веома утицајни. За њих ће сваки покушај промене устаљеног курса изазвати стање правог шока, какво никада нису доживели.

Према његовим речима, Путин може да зарати против руских либерала који спроводе субверзивне активности по налогу својих руководилаца из иностранства. Шеф државе ће бити приморан да одговори на јавни захтев.

Како сматра Хазин, и сами људи виде да су многи владини званичници укључени у директну саботажу. Дакле, Путин ће морати да започне пуну обнову особља у систему управљања земљом.

Према мишљењу експерта, у контексту обезбеђивања квалитативног искорака у развоју Русије, председник не може да дозволи постојање ситуације у којој либерали могу намерно да саботирају његове директне инструкције.

Путин ће ипак морати да иде до мере оживљавања социјалистичког економског модела у Русији, само због чињенице, да ће у супротном земља наставити економски, пад који се примећује од последњег квартала 2013. године.

Wебтрибуне.рс