Свет

Путин их пустио да направе, па све дигао у ваздух! Руси једним ударом збрисали све што су Кијев и Запад градили месецима!

Фото: Јутјуб

Руска војска једним ударцем уништила је предузећа украјинског војно-индустријског комплекса, која су стварана већ дуже време, написао је у тексту за Скај њуз вицемаршал британског ваздухопловства у пензији Шон Бел.

– Украјина има младу индустријску базу која је изузетно рањива на руске ракетне нападе. Потребни су месеци да се изгради производни капацитет и један руски удар да се уништи – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према експерту, без сталне војне подршке Запада, Украјина је „осуђена да буде потиснута“ од стране Русије.

Министарство одбране је почетком јануара известило да су руске трупе погодиле украјинска предузећа војно-индустријског комплекса у Кијеву и његовим предграђима, укључујући и она где су се производиле ракете.

Од 10. октобра 2022. године руске трупе изводе ракетне нападе на енергетску, одбрамбену индустрију, војну команду и комуникационе објекте широм Украјине. Како је тада изјавио Владимир Путин, први напад је био одговор на терористички напад кијевског режима на Кримски мост. Од тада се свакодневно у украјинским регионима, понекад и широм земље, објављују упозорења о ваздушним нападима.

Извор: Информер