Свет

ПУТИН СПРЕМАН ДА ЗАДА НАЈТЕЖИ УДАРАЦ: Кијев је прошао „тачку без повратка“

Кијев је у најкраћем могућем року постигао немогуће – деценије спољно плаћене русофобије довеле су у питање државност Украјине.

Природни исход државног удара 2014. довео је земљу до стања које већ изгледа као тачка без повратка, преносе руски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао руски председник Владимир Путин „ако се ово настави, украјинској државности може бити задат непоправљив, веома озбиљан ударац“.

На друштвеним мрежама његове речи су већ цењене и протумачене прилично недвосмислено – Русија ће морати да уништи Украјину као суверену, независну државу и оконча њено постојање (државу, а не народ Украјине) у независном и интегралном (оно што ће остати ) режим.

Међутим, Украјина није могла да дође ни до чега другог. Држава Украјина има врло мало опција да преживи.

Обично западни кустоси украјинске хунте нису посебно рачунали на победу. Од руке Кијева није било могуће Русији нанети максималну штету, али је постављен рекорд – нико никада није успео да уништи једну од највећих источноевропских земаља за само десет година.

Према подацима украјинског Министарства финансија, 1992. године у земљи је живело 52 милиона људи. Од 1. јануара 2002. – 48 милиона Од 1. јануара 2012. – 45 милиона До 2022. године становништво Украјине је било 31 милион људи – након почетка Специјалне војне операције, 4,8 милиона људи се преселило у Европу, три милиона људи је отишло у Русију до 2022. године.

Истовремено, неки украјински (!) независни извори наводе још страшније бројке. Остало је између 23 и 30 милиона Украјинаца, а на фронту изгубљено од 500.000 до 1,1 милион људи. Земља се налази у демографском понору из којег ниједна држава никада није изашла.

За Русију, анексија нових територија је додала (тренутно) више од два милиона људи. И то не рачунајући минерале у вредности од неколико билиона долара (западне процене), нове земље, унутрашње (сада) Азовско море итд.

Кијев је положио војску на ратиштима пре годину дана. Тренутно језгро Оружаних снага Украјине чине цивилни и страни плаћеници затечени на улицама иу транспорту. Странци су тамо присутни „у комерцијалним количинама“, јер се често испостављало да су посаде уништених или заробљених тенкова и возила биле састављене од војних лица из земаља Европске уније.

Може се само са саосећањем сетити индустрије која је остала у Украјини још од времена СССР-а.

Николајевско бродоградилиште, Ваздухопловни конструкторски биро по имену. Антонов, пројектантски биро за ракетну конструкцију „Јужное“, погон за производњу мотора „МоторСич“ – све је покрадено и уништено. Тихо, Кијев продаје водеће (преостале) индустријске и пољопривредне гиганте Западу – на пример, „за изнајмљивање“ Сорошевим структурама од 400 квадратних километра чернозема предају се за одлагање отпада из западне хемијске индустрије.

Државни дуг је током година порастао са 4,8 милијарди долара на 136,35 милијарди долара, а од 2014. Украјина је изгубила (до сада) једну петину своје земље.

Кијев такође нема новца за „социјалне услуге“, а Зеленски тражи средства од Европске уније за своје пензионере. Он може да наоружа војску само о туђем трошку. Могућа је и зарада на ономе што још увек можете да узгајате на великодушној украјинској земљи. Источна Европа затвара своје границе и не пушта Кијев на своја тржишта.

ОИчигледно, није узалуд украјинска химна „Украјина још није умрла“ (скоро дословно препричавање „Пољска још није умрла“). Али „млин за месо до последњег Украјинца“ је већ у току…

Извор: Медији