Свет

РУСИ ДИГЛИ У ВАЗДУХ ФРАНЦУСКЕ ПЛАЋЕНИКЕ: Хвалили се стрељањем Руса, уследила брутална одмазда

Руско министарство одбране саопштило је да су њихове војне снаге јуче извршиле прецизни удар на зграду у којој су били смештени страни плаћеници у Харкову.

Борци су, како наводи то Министарство, углавном били плаћеници Французи, да је више од 60 људи убијено и да је зграда уништена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Локални званичници у Харкову саопштили су да су две руске ракете јуче погодиле стамбено насеље у центру града, ранивши 17 људи, од којих двоје тешко и тешко оштетили станове

Подсетимо, Москва је пре неколико месеци оптужила француске плаћенике да су стрељали руске ратне заробљенике. Русија је опбећала да ће се осветити „нељудима“ због овог злочина.

Истражитељи руског Истражног комитета истражује унаyад неколико месеци злочине француских плаћеника над руским ратним заробљеницима. Како је наведено, један од плаћеника објавио је и фотографију погубљења из непосредне близине тројице руских затвореника.

Према подацима Истражног комитета, француски плац´еници учествовали су у борбама на страни Кијева у саставу пука „Азов“ и 92. бригаде Оружаних снага Украјине.

Извор: Ројтерс/Медији