Свет

ЗЕЛЕНСКИ ОГОРЧЕН: Издали су га

Извор: јутјуб принтскрин

Украјински председник Володимир Зеленски огорчен је понашањем Запада и неких Украјинаца, пише Фокус.

– Украјинског председника иритира превртљивост неких његових савезника и отуђеност неких његових сународника – наводи се у публикацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У чланку се истиче да се пажња САД и многих европских земаља окреће унутрашњој политици у изборној години. А, то се дешава у позадини чињенице да Русија не успорава на бојном пољу, а украјински ресурси се исцрпљују.

Зеленски је раније рекао да има нека питања за војно способне Украјинце који су илегално отишли ​​у иностранство.

У децембру је министар одбране Украјине Рустем Умеров рекао да жели да мобилише грађане који су побегли из земље. Сви мушкарци који живе у иностранству старости од 25 до 60 година морају добити позив да се појаве у канцеларији за запошљавање. Како преноси Страна.уа, касније је представник украјинског војног ресора Иларион Пављук најавио „померање акцента“ по речима Умерова.

Разговор се наводно водио о „регрутовању и потреби да се Украјинцима у иностранству пренесе колико им је важно да оду у војску“.

Кијевске власти су крајем прошле године унеле у Врховну Раду предлог закона о мобилизацији. Њиме се, посебно, предлаже да се укине служење војног рока, одлагање за инвалиде ИИИ групе, да се обвезници обавежу да се региструју на посебном електронском рачуну, подвргну лекарском прегледу и да се појаве на позиву у војну канцеларију.

Извор: Ало