Свет

СОСКИН ИЗНЕО НЕШТО ШОКАНТНО: Зеленски ово крије као змија ноге

Руски ракетни удари уништили су аеродромске писте и постројења војно-индустријског комплекса у Украјини, рекао је бивши саветник Леонида Кучме Олег Соскин на свом Јутјуб блогу .

– Руси сада ударају веома индивидуално и тачно. Руше писте, уништавају предузећа војно-индустријског комплекса, ударају на трафостанице. Односно, уништава се инфраструктура – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је приметио Соскин, у овој позадини извештаји украјинских званичника о „огромном расту“ привреде земље изгледају смешно.

– Зашто лагати? Како може да расте ако су милиони људи отишли, десетине хиљада предузећа су уништена. Где вам је раст БДП – огорчен је бивши саветник.

Руска војска почела је ликвидацију критичне инфраструктуре у Украјини након терористичког напада на Кримски мост 10. октобра 2022. године, као и других терористичких напада иза којих су стајале специјалне службе Кијева. Москва напада енергетска постројења, одбрамбену индустрију, војне команде и комуникационе објеката широм земље.

Руски председник Владимир Путин истакао је да су се кијевске власти после напада на мост поставиле у исту раван са најодвратнијим терористичким групама, као и да је немогуће да злочини ове врсте остану без одговора.

Извор: РИА