Свет

АМЕРИЧКЕ ФОКЕ ПОСЛАТЕ У ТАЈНУ МИСИЈУ У ЦРВЕНОМ МОРУ: Покушали да се убаце на ирански брод, а онда (ВИДЕО)

Двојица припадника америчке морнарице нестала су током покушаја да се укрцају на брод који је кријумчарио иранско оружје Хутима у Јемену.

Припадници специјалне мисије америчке „Навy сеал“ (морнаричке фоке) наводно су послати на тајну мисију коју обично изводе само најелитнији војници усред текуће кризе на Црвеном мору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Очигледно су пали у немирне воде у четвртак увече док су покушавали да упадну на брод код обале Сомалије,“ преноси НБЦ.

Један је наводно упао у море док је покушавао да се попне на мали чамац, а други је скочио да га спаси након чега су обојица нестали.

Акције потраге и спасавања, преко мора и ваздуха, настављају се у очајничком покушају да им се уђе у траг.

Званичници се и даље надају да ће их пронаћи живе.

Специјалци су наводно тражили илегалну робу попут оружја и дроге на броду за Јемен и послати су из базе у Бахреину.

Тензије иначе свакодневно расту у региону након удара из Велике Британије и САД прошлог четвртка на мете Хути у Јемену. Ваздушни напади су били усмерени на упоришта у земљи након што је група коју подржава Иран више пута постављала заседе и нападала бродове у Црвеном мору као одговор на рат Израела и Хамаса.

Портпарол америчког Савета за националну безбедност Џон Кирби, међутим, тврди за ЦБС да нестали специјалци нису део међународних напора да се спрече напади на једној од најпрометнијих бродских путева на свету.

Извор: Тхе Сун/Курир