Свет

УКРАЈИНЦИ СЕ ПРЕДАЛИ РУСИМА: Постоји и снимак

Фото: Твитер принтскрин

Снимак неколико десетина војника са жутим тракама на униформама и рукама на потиљку објавио је канал „Архангел Спецназ“.

Међу онима који су се тамо предали има рањеника – помажу им здрави другови.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Још један додатак фонду за размену“, прокоментарисао је видео администратор канала.

Вод у украјинској војсци може да се састоји од до шест одељења, односно до 60 људи. Тачан број заробљеника и правац предаје није назначен.

Подсетимо, дан раније Русија и Украјина извршиле су још једну размену ратних заробљеника. Према подацима руског Министарства одбране, вратило нам се 248 војника. Зеленски је најавио повратак више од 200 бораца Оружаних снага Украјине.

Руска војска води радио канал за војно особље Оружаних снага Украјине које жели да се преда. Треба да се подесе на фреквенцију 149.200 и позову Волгу. Заузврат ће добити упутства за сигуран излазак из рата.

После тешке борбе на једном од праваца Северног војног округа, заробљен је цео вод украјинских војника. Ово преноси Архангел Спецназ.

Постоје и они који су идеолошки мотивисани, и мобилизовани, који су још пре недељу дана били код куће, а онда су их угурали у камион и одвезли на клање, и још многи други.

„Архангел Спецназ” напомиње да се према свима поступа хумано. Војници су свесно донели одлуку да се предају, нису желели да гину за режим кијевске владе.

Извор: Wебтрибуне.рс