Свет

УЖАС У РУСИЈИ! Украјина решила да сравни Белгород са земљом! Изведен нови напад, хитно се огласио гувернер!

МОСКВА – У украјинском нападу на Белгород погинуо је један мушкарац, а још пет особа је повређено, изјавио је гувернер тог руског града Вјачеслав Гладков на свом Телеграм каналу.

„Према прелиминарним подацима, једна особа је погинула – мушкарац се возио аутомобилом када је експлодирала граната поред њега. Преминуо је на лицу места од гелера“, написао је гувернер, изражавајући саучешће породици и пријатељима погинулог, пренела је агенција РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тога, четири особе су повређене код пијаце, додао је Гладков.

Две особе, мушкарац и жена, задобили су ране од гелера и смештени су у болницу.

Још два мушкарца су хоспитализована, навео је он, а једна жена коју је гелер погодио у руку док је била у аутобусу пребачена је у Ургентни центар.

Према наводима руског Министарства одбране, Белгород је нападнут данас у два наврата.

Око 13 сати украјинске снаге су покушале да изврше напад на циљеве на руској територији, изводећи удар из вишецевног ракетног система Вилха а дежурни системи противваздушне одбране уништили су пет пројектила изнад Белгородске области, навело је руско Министарство одбране.

Први напад се догодио око поднева, када су системи противваздушне одбране оборили четири пројектила испаљена из Алдера, када је повређена једна особа.

Извор: Танјуг