Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшена криминална група

По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са полицијским службеницима МУП РС, УКП и СБПОК након вишемесечног предистражног поступка, јуче и данас је на територији града Београда, Шапца, Новог Сада и Сремске Митровице, ухапшено 11 особа, и привремено је одузет већи број путничких моторних возила новије и високе класе, као и луксузних џипова, који су од стране организоване криминалне групе украдени на територији земаља Европске Уније, након чега су довожена на територију Републике Србије и продавана.

Украдена возила су чували у унапред обезбеђеним гаражама – радионицама – „штековима“ преправљана, а касније отуђивана, чиме су припадници и организатори организоване криминалне групе остварили вишемилионску противправну имовинску корист, наводи се у саопштењу Јавног тужилаштва за организовани криминал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ухапшени су М.Т, Б.Т, Д.М, И.С, Б.Т, Р.К, Р.Т, Б.И, С.Ђ, Д.Ј и Х.Т. Наиме, постоје основи сумње да је ова организована криминална група у периоду од почетка 2020. године до 09.01.2024. године извршила кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, прикривање, фалсификовање исправе, посебни случајеви фалсификовања исправа и навођење на оверавање неистинитог садржаја.

„Приликом претреса кућа, станова и радионица организатора и припадника организоване криминале групе пронађено је и привремено одузето више десетина хиљада евра, више стотина хиљада динара, драгоцености, већа количина ауто делова, уз помоћ којих ће бити идентификована возила која су предмет извршења кривичног дела у иностранству, као и већа количина фалсификоване пратеће документације за возила и регистарске ознаке“, саопштило је Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Организаторима и припадницима организоване криминале групе одређено је задржавање у трајању од 48 сати, и уз кривичну пријаву су приведени Јавном тужилаштву за оргазовани криминал, где су у току саслушања осумњичених.

Извор: Нова