Свет

Американци су напали

Америчке снаге извеле су пет одбрамбених напада у областима у Јемену које су под контролом јеменских побуњеника Хута.

То је данас саопштила Централна команда САД (ЦЕНТЦОМ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу се наводи да су америчке снаге погодиле три противбродске крстареће ракете, један подводни и један поморски дрон у суботу.

ЦЕНТЦОМ је на платформи X објавио да је утврдио да су ракете и пловила представљали непосредну претњу за бродове америчке морнарице и трговачке бродове у тој области, пренео је Ројтерс.

ЦЕНТЦОМ је саопштио у суботу да су америчке снаге извеле два напада на поморски дрон и противбродске крстареће ракете који су лансирани из области Јемена која је под контролом Хута ка трговачком броду на Црвеном мору.

У саопштењу се наводи да су Хути лансирали четири противбродске балистичке ракете према трговачком броду МТ „Полукс“ од петка у 13.15 сати по локалном времену до 01.00 сат у суботу.

САД и Велика Британија су прошлог месеца извеле нападе на војне положаје Хута у Јемену да би, како су навеле, смањиле способности побуњеника да нападају трговачке бродове на Црвеном мору. Хути су у новембру почели да нападају бродове у Црвеном мору због, како су навели, напада Израела на Појас Газе.

Извор: Танјуг