Свет

ХАОС! ДРАМАТИЧНО ОБРАЋАЊЕ РУСКОГ ГЕНЕРАЛА: НАТО јуришни одреди кренули на Русе?!

Украјинско гранатирање руских цивила – од којих је значајан део извршен из Авдејевке претходних година – дешава се по налогу Кијева и уз прећутну сагласност западних држава

Војници НАТО-а се боре против руске војске у украјинском сукобу прерушени у плаћенике, тврди високи званичник руске одбране, неколико дана након што је Москва задала велики ударац Кијеву заузимањем кључног града Донбаса, Авдејевке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјинско гранатирање руских цивила – од којих је значајан део извршен из Авдејевке претходних година – дешава се по налогу Кијева и уз прећутну сагласност западних држава, рекао је заменик начелника руског Генералштаба генерал-пуковник Сергеј Рудској, преноси Раша Тудеј.

САД и њихови савезници упумпавају у Украјину оружје и пружају јој комуникационе услуге и обавештајне информације, али за део опреме је потребно квалификовано западно особље на терену, рекао је званичник.

„Војници НАТО-а прерушени у плаћенике учествују у војним операцијама. Они контролишу системе противваздушне одбране, оперативно-тактичке ракете и вишецевне ракетне системе и улазе у јуришне одреде“, рекао је Рудској.

Средином јануара, Министарство одбране Русије саопштило је да је у прецизном удару убијено више од 60 страних бораца, од којих су већина били француски. Иако је Француска касније негирала да се било која од њихових оружаних снага налази у Украјини, француски министар одбране је признао да су неки француски држављани отишли ​​да се боре као „добровољци“ – и тврдио да као „демократија“ Париз не може да их спречи у томе.

Према проценама руског МО, више од 5.900 страних плаћеника је погинуло у Украјини од почетка сукоба у фебруару 2022.

Извор: Политика