Свет

ХАОС У САД! Тексас постаје нова Украјина?! Ситуација на граници измиче контроли, конгресмен дао невероватан предлог!

Старачки дом који се зове Сенат САД ради с посебним жаром када троши новац америчког народа на туђи рат, а занемарује то што широм отворену границу прелазе криминалци и терористи, истакао је Чип Рој

Коментаришући одлуку Сената да одобри пакет међународне безбедносне помоћи вредан 95 милијарде долара који укључује помоћи Украјини и Израелу, а не обухвата средства за заштиту јужне границе Сједињених Држава, конгресмен Чип Рој је рекао да ће предложити промену назива Тексаса у Украјина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако преименујемо Тексас у Украјину, можда ће садашња администрација, па чак и сенатори, обратити пажњу на обезбеђење границе САД“, прецизирао је Рој алудирајући на то што је за Украјину одвојено трипут више новца него што је требало за безбедност америчко-мексичке границе – 60 милијарди долара наспрам девет.

Према његовом мишљењу, старачки дом који се зове Сенат САД ради с посебним жаром када је реч о трошењу новца америчког народа на туђи рат.

„Управо то се дешава. Истовремено, има ли шта циничније од тога што републиканци који су подржали пакет за Украјину тврде да ће то помоћи нашој одбрамбеној индустрији, да ће то стимулисати америчку економију?“, истакао је Рој у интервјуу за „Фокс њуз“.

Упитао је и од кад економски развој покреће финансирање рата у иностранству.

„Свако ко је разуман и види шта се дешава на нашој јужној граници знао би да не можете финансирати стране ратове док је државна граница широм отворена за криминалце и терористе. Ово је стални проблем“, закључио је конгресмен.

Извор: Медији