Свет

РУСИ МЕЉУ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Путин решио да узме и ово важно место

Руске снаге добиле ветар у леђа.

Након јучерашњег пада дуго опседане Авдијевке руске снаге су наставиле да нападају широм фронта. Појавиле су се информације да руска страна гомила наоружање на Запорошком правцу где је пријављен и први напредак у околини Работина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У овом тренутку, неки успеси су већ постигнути – посебно су заобиђена минска поља, док је део упоришта украјинске војске узето и стављено под руску контролу. Уз снажну подршку артиљерије и оклопних возила, јединице руске армије настављају напредовање, јављају руски извори.

Телеграм канали блиски руској страни наводе да је према Работину изведен изненадан напад који је резултирао релативно дубоким продором у украјинску територију.

Упркос чињеници да су украјински извори интензивирање снажног ватреног удара артиљерије и авијације Оружаних снага Русије на положаје Оружаних снага Украјине у правцу Запорожја схватили као припрему пред почетак снажног таласа офанзиве великих размера, војни дописници са терена тврде да је офанзива руских јединица на Работино и западно од Вербовоја наставак дуготрајних јуришних акција на украјинске снаге у Орехову.

Након завршетка неуспеле летње офанзиве Оружаних снага Украјине, иницијатива у овом правцу у потпуности је прешла на руску војску, која је појачана и новим, свежим снагама.

Значај насеља Работино је велики јер се његовим потенцијалним заузимањем отвара пут ка Орехову као важном упоришту украјинских трупа у Запорошкој области.

Извор: Srbija Danas/M.B.