Свет

ПУТИН ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ ЗАПАДУ: Свет је ово чекао

Руски лидер Владимир Путин осврнуо се на недавни интервју са Такером Карлсоном и тренутну ситуацију на фронту

Ситуација око Украјине је за Запад питање тактичке позиције, док је за Русију од виталног значаја, изјавио је руски председник Владимир Путин телевизији Русија 24, коментаришући „историјски део” интервјуа са Такером Карлсоном.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да је важно да и руски и слушаоци у иностранству схвате колико је за Русију осетљиво и важно „све што се дешава на украјинском правцу“.

– За њих (Запад) то је побољшање тактичке позиције, а за нас је то судбина, то је питање живота и смрти. Желео сам да људи који ће ово слушати (интервју са Карлсоном) то да схвате. Да ли сам успео у томе или не – није на мени да судим – нагласио је Путин.

Руски лидер је истакао да је норманска теорија коју је навео у интервјуу америчком новинару Такеру Карлсону „само једна од теорија“.

– Колико знамо, Михаил Ломоносов се држао другачије тачке гледишта, критиковао је ову норманску теорију – подсетио је председник, напомињући да је, највероватније, велики руски научник био у праву да је „руска државност настала раније.

– Чак и ако се држимо норманске теорије, ако су Новгородци позвали Рјурика да буде арбитар и спољни бранилац, онда је и Новгород као минимум постојао и био у могућности да га позове. Дакле, у ствари, корени руске државности су, наравно, много дубље – закључио је Путин.

Извор: Медији

Ознаке