Свет

ЦЕО СВЕТ У ШОКУ: Руска новинарка објавила тајни разговор највиших официра Бундесвера! Један детаљ све запањио!

Главни уредник Спутњика и РТ Маргарита Симоњан објавила је стенограм разговора високих официра немачке војске који су разматрали напад на Кримски мост.

Разговор је вођен 19. фебруара, а о плановима су дискутовали начелник Одељења операција и обуке ратног ваздухопловста Грефе, инспектор ратног ваздухопловства Герхарт и сарадници центра ваздушних операција Фенске и Фронштате.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од официра помињао је да се планира посета Украјини да би се координисали напади на објекте у Русији.

Најважније из стенограма:

– Инспектор ратног ваздухопловства који је учествовао у разговору допустио је могућност да се Кијеву испоручи 100 ракета „таурус“ у две партије;

– немачки војници су разматрали могућност напада тим ракетама уз помоћ ловаца „Дассаулт рафале“, произлази из стенограма;

– представник Бундесвера је рекао да би ракете „таурус“, намењене Украјини, биле спремне за примену за осам месеци;

– један од учесника разговора је изнео сумње да ли би напад на мост био ефикасан и упитао колико би ракета за то било потребно: „за то би било потребно више и од 10 и од 20 ракета“

Подсетимо, питање испоруке ракета „таурус“ Кијеву у Немачкој се активно разматра у последње време, међутим, Бундестаг је одбио да ту врсту наоружања пребаци Украјини и зато збујују планови немачке војске о употреби ових далекометних ракета.

Бундестаг је недавно усвоји о нацрт резолуције о испоруци оружја великог домета, али без прецизирања типа наоружања, али је одбио да у пакет за Украјину укључи рактете „таурус“.

Немачки канцелар Олаф Шолц је више пута изјављивао да је против тих испорука. Официри, чији је разговор објавила Симоњан, дискутују и о томе, а један од њих каже да „нико не зна зашто канцелар блокира те испоруке“.

Извор: Медији