Свет

ЕНГЛЕЗИ ДИГЛИ УЗБУНУ: Изазива смак света! Путин ставио прст на дугме, лансираће је! (ВИДЕО)

Руски ракетни систем Сармат може истовремено да погоди неколико циљева на територији потенцијалног непријатеља, пише Дејли експрес.

„Сатана ИИ мери невероватних 116 стопа у дужину (35 метара). Ракета је тешка 220 тона и састоји се од више независно циљаних јединица. Ово вам омогућава да истовремено погодите неколико циљева“, наводи се у чланку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према америчком Центру за стратешке и међународне студије, ракетни систем је способан да покрије удаљености од 6.200 до 11.180 миља (10 до 18 хиљада километара), односно покрива целу територију Европе и већи део Сједињених Држава.

„Ракета се разликује од било које друге у власништву светских суперсила, а сви њени делови се производе независно. Она је у стању да изазове смак света“, закључује лист публикација.

Председник Русије Владимир Путин рекао је у четвртак током обраћања Савезној скупштини да ће Русија ускоро демонстрирати нове тешке ИЦБМ Сармат на борбеном дежурству.

„Сармат“ је стратешки ракетни систем са интерконтиненталном балистичком ракетом тешке класе на течни погон. Замениће инсталације Воевода које су тренутно у употреби у стратешким ракетним снагама.

Извор: Информер