Свет

МОСКВА СЕ ОГЛАСИЛА НАКОН ПРОЦУРЕЛОГ СНИМКА ИЗ БУНДЕСВЕРА: Да ли Шолц схвата да тако нешто од Русије захтева да изведе узвратне нападе?

Председник Думе Вјачеслав Володин сматра да Берлин, након што је објављено да су официри немачке војске разматрали планове за нападе на Кримски мост, треба да разјасни ствари.

„Обелодањени снимак разговора обавезује руководство Немачке да објасни следеће:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

1. Којим одлукама Немачке су се руководио кадар Бундесвера када је разматрао планове за напад на Русију?

2. Да ли ће бити кажњени? И како?

3. Да ли за то знају посланици Бундестага?

4. Да ли Шолц схвата да тако нешто од Русије захтева да изведе узвратне нападе?“, написао је Володин на Телеграму.

Претходно је главни уредник Спутњика и РТ Маргарита Симоњан објавила да поседује аудио снимак на којем високо позиционирани официри немачког Бундесвера разматрају ударе на Кримски мост.

„Нешто веома интересантно су ми дали пријатељи из војске баш тог дана када је немачки канцелар Олаф Шолц рекао да НАТО не учествује и неће учествовати у украјинском сукобу. Тако занимљиво штиво и снимак да баш желим да га објавим. Да обрадујем пратиоце. На том снимку високи официри немачке војске разматрају како ће бомбардовати (пажња!) Кримски мост. И како да то што лукавије ураде како би њихов Шолц могао да настави да прича како с тим нема никакве везе“, написала је Симоњан.

Према њеним речима, на снимку који траје 40 минута официри Бундесвера помињу и војнике САД и Велике Британије узгред говорећи како они одавно директно учествују у сукобу.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ