Свет

ОБЈАВЉЕН ЦЕО СНИМАК ЗАВЕРЕ ОФИЦИРА БУНДЕСВЕРА: Послушајте како Немци планирају нападе на Кримски мост (АУДИО)

Главна уредница медијске групе Россииа Сегодниа и телевизијског канала РТ Маргарита Симониан објавила је аудио снимак разговора високих официра Бундесвера о нападу на Кримски мост ракетама Таурус.

Снимак у трајању од 38 минута и 13 секунди објављен је на њеном Телеграм каналу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Симоњан је раније у петак на друштвеној мрежи ВКонтакте објавила цео текст разговора немачких официра о томе „како ће бомбардовати Кримски мост“. Разговору, који је вођен 19. фебруара, присуствовали су начелник одељења за операције и вежбе Команде Ваздухопловства Бундесвера Франк Грефе, инспектор Би-Би-Сија Инго Герхарц и запослени у ваздушно-оперативном центру Свемирске команде Бундесвера Фенске и Фростед.

Саговорници су, између осталог, предложили да се цела операција подели на фазе и да се обрате Великој Британији за помоћ у планирању. Један од официра је такође рекао да би ракете Таурус могле бити коришћене за напад ако би се употребио француски ловац Рафале .

Осим тога, током разговора, немачка војска је покушала да пронађе начин да нападне мост, а да Немачку не учини страном у сукобу. Једна од опција је обука Украјинаца.
Како је Симоњан приметила, официри Бундесвера су такође помињали америчку и британску војску, „нехајно разговарајући о томе да су оне већ дуже време директно укључене у сукоб“.

Прошлог уторка, немачки канцелар Олаф Шолц најавио је да Немачка неће пребацивати крстареће ракете дугог домета Таурус Украјини . Он је ову изјаву дао након што је француски председник Емануел Макрон најавио стварање још једне, девете, коалиције за помоћ кијевском режиму – за снабдевање ракетама средњег и дугог домета.

Шолц је касније објаснио да је Берлин одбио да ове гранате пребаци у Кијев , пошто су могле да стигну до Москве . Према његовим речима, за контролу употребе Тауруса било би неопходно послати немачко војно особље у Украјину, али је то искључено.

Истовремено, прошле недеље Бундестаг је подржао нацрт резолуције који је представила владајућа коалиција о снабдевању Украјине оружјем дугог домета за уништавање стратешких циљева у руској позадини. У документу се директно не помињу Бикови, али, како је рекла шефица Одбора за одбрану Бундестага Мари-Агнес Штрак-Цимерман, њој је очигледно да се на њих мислило.

Извор: Информер