Свет

НЕМАЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ОТКРИЛИ: Готово је, правите склоништа, рат великих размера почиње овог датума

Бусинесс Инсидер објавио је информацију да у савезној влади у Берлину кружи анализа немачких обавештајних служби, да се Русија интензивно спрема за сукоб великих размера са НАТО пактом у 2026 године.

У тој анализи наводи се да је Русија уложила значајне људске и материјалне ресурсе у рат, али западне обавештајне службе све више брину о ескалацији и ширењу ратног сукоба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Анализа из обавештајних кругова наводи да би Путин могао да нападне делове НАТО-а од 2026.

Према истраживању Бусинесс Инсидер обавештајни извори кажу да се Москва спрема за фундаментални сукоб са Западом. Реструктурирање војске, кретање трупа и постављање пројектила на западу земље сугеришу то.

Закључак анализе каже:

„Више се не може искључити“ да ће Путин напасти барем делове НАТО-а, попут Балтика или Финске, „од 2026.“, цитирао је анализу Бусинесс Инсидер.

До сада је процена многих војних стручњака била да би Европа имала више времена да се припреми.

Вероватноћа рата у Европи ће се само повећати када Русија више не буде везана главним борбеним операцијама у рату у Украјини, рекао је стручњак за одбрану у Немачком друштву за спољну политику Кристијан Молинг у интервјуу за БР24 у фебруару.

Експерт је наставио да ће тада Русији бити потребно шест до девет година да обнови своје оружане снаге.

Али тренутни извештај обавештајних служби сада сугерише да би ствари могле ићи брже. Русија је одавно прешла на ратну економију и производња у руским фабрикама наоружања ради у три смене даноноћно.

У свом недавно објављеном годишњем извештају, литванска тајна служба је такође говорила о припремама Русије за конфронтацију са НАТО. Руска економија се држи боље него што се очекивало због високих цена нафте, владиних улагања у војну индустрију и избегавања санкција, наводи се у извештају са Балтика.

Према литванској тајној служби, колико брзо и обимно може да се спроведе руска војна реформа зависи од тока и исхода рата у Украјини. Велику улогу у томе играју испоруке оружја Запада Украјини.

Ратни експерти из америчког Института за проучавање рата (ИСВ) такође виде недавну реорганизацију војне структуре као дугорочну припрему „за могући будући конвенционални рат великих размера против НАТО-а“, сматрају стручњаци. ‘ појављује се извештај од 26. фебруара. Русија је више пута описивала НАТО као „претњу“.

„Савез је неколико деценија непрекидно померао своју војну инфраструктуру ка нашим границама“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков у јануару 2024.

Извор: Медији