Свет

ОРБАН ЗАГРМЕО: Његова изјава ће разбуцати ЕУ у парампарчад

Данас се обележава национални празник Мађарске када се десила њена неуспела револуција против Хабзбуршке монархије, коју је Орбан упоредио са Европском унијом

Европљани се плаше да ће им Брисел одузети слободу, а ако Мађарска жели да сачува слободу и суверенитет, мора да окупира Брисел, поручио је данас мађарски премијер Виктор Орбан говорећи о предстојећим изборима за Европски парламент.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми смо Давид који избегава Голијата… Изгледа да сам Брисел ово не жели да разуме, па ако желимо да сачувамо слободу и суверенитет Мађарске, немамо другог избора него да окупирамо Брисел – рекао је Орбан у Народном музеју у Будемпешти поводом обележавања годишњице почетка револуције и рата за независност 1848-1849.

Он је додао да „Брисел није прва империја која је бацила око на Мађарску“.

Европа жели да нам наметне нешто погубно и страно за мађарски дух. Хоће да нас терају у рат, да нам наметну мигранте и да нам преваспитавају децу. Уместо мира добили смо рат, уместо безбедности добили смо владавину права, а уместо просперитета добили смо финансијску изнуду. Преварени смо, време је да се побунимо – оценио је Орбан.

Према његовим речима, Брисел се окренуо против Европљана а Мађарска, како је навео, неће толерисати да ЕУ „упропаштава пољопривреднике, уништава средњу класу, руши европске компаније, одузима права нацијама, чини нашу децу робовима задуживања и одводи целу Европу у рат“.

Орбан је указао да подршка у САД за Доналда Трампа показује политичке промене у корист конзервативних снага у САД и Европи, за које ће ова година бити прекретница.

– На почетку године смо још били сами, до краја године ћемо бити у већини – поручио је мађарски премијер.

Извор: Танјуг