Свет

ШОКАНТНЕ ВЕСТИ ИЗ ТУРСКЕ: „Лично он стоји иза напада у Москви!“ Свеопшти рат може пући сваког часа!

Лидер турске партије Ватан (Домовина) Догу Перинчек сматра да иза терористичког напада на Крокус сити хол у Москви стоје Сједињене Државе и лично председник Џо Бајден.

– Водећи светски и турски стручњаци за тероризам почели су да траже и расправљају о отисцима прстију терористичке организације која је извела напад у Москви. Ово је несумњиво „безбедносна мисија”. Брбљање о идентитету терористичке организације заправо покрива Бајденов терористички апарат – рекао је политичар за РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, постоје три разлога који указују да иза терористичког напада у Подмосковљу стоје САД и лично Бајден.

– Да, Бајден! Јер ако погледамо терор у Москви, видећемо само Бајдена. Из три разлога: прво, да увуче Европу у украјински рат. У Француској и Немачкој, да окупи младе људе који иду у смрт. Али у европским земљама као што су Немачка и Француска, националистичке партије попут Марин Ле Пен и Алтернативе, које су пријатељски расположене према Русији и противне контроли САД, јачају и долазе на власт. У овој ситуацији, Сједињеним Државама је тешко и потребне су им велике провокације – истакао је политичар.

Друго, према Перинчеку, Бајден жели да блокира успон Доналда Трампа на власт.

– Тако је Трамп прешао црвену линију америчке дубоке државе и сада прекоморске завјере морају да узврате. Треће, можда, да увуку Русију у унутрашње препирке – рекао је он.

Пуцњава и пожар догодили су се 22. марта увече пре концерта у Крокус сити холу у Красногорску код Москве. Дописник РИА Новости који је присуствовао инциденту јавио је да је неколико маскираних и мушкараца упало у салу, пуцали на људе из непосредне близине и бацали запаљиве бомбе.

Према последњим подацима Истражног комитета, погинуло је 137 особа.

Извор: Srbija Danas