Свет

АМЕРИ ОБЈАВИЛИ ШОКАНТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Руси почињу нешто велико! Милиони људи крећу?

Русија је појачала ударе и информативне операције против Украјинаца у граду Харкову, да би убедио Украјинце да побегну из града и раселе милионе људи унутар земље, наводи амерички Институт за проучавање рата (ИСW).

„Кремљ спроводи координисану ваздушно-информативну операцију уништавања Харкова, како би убедио Украјинце да побегну и интерно преселе милионе Украјинаца у ишчекивању могуће будуће руске офанзиве на град или друге регионе Украјине“, наводи ИСW.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њиховој анализи, званичници Кремља користе забринутост због предстојеће офанзивне операције Русије против Харкова како би покренули координисану информативну операцију, вероватно за циљ да сеју панику међу Украјинцима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Вероватноћа успешног руског копненог напада на Харков је веома мала ако Украјина брзо добије обновљену војну помоћ од Сједињених Држава, сматра ИСW.

„Русија појачава ударне и обавештајне операције против Украјинаца у Харкову како би искористила ограничене капацитете украјинске противваздушне одбране и појачане тензије у Украјини у релативно кратком временском периоду пре него што америчка војна помоћ стигне у области фронта“, наводи ИСW.

Како они наводе, чини се да руске снаге намеравају да изврше широк продор дубоко у украјинске положаје северозападно од Авдејевке (регија Доњецка), али њихова способност да то учине ће вероватно бити смањена доласком америчке и друге западне помоћи на линију фронта.

Извор: Информер