Свет

УДАРНО! Руски падобранци упали у Часов Јар и збрисали украјинско упориште

Јединице Ваздушно-десантних снага из састава групе снага „Југ“, уз подршку авијације и артиљеријске ватре, упали су у велико упориште Оружаних снага Украјине на периферији града Часов Јар, саопштило је новинарима руско Министарство одбране.

„Током извиђачких операција и додатног извиђања положаја Оружаних снага Украјине из ваздуха, падобранци су извршили напад одбрамбени систем непријатеља, главна упоришта и ватрено оружје“, саопштило је Министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Појашњава се да је артиљерија групе, као и јуришна и стратешка авијација, радила на циљевима.

„Деморалисавши непријатеља прецизним ударима и потиснутим ватреним оружјем, падобранци су из више праваца, под окриљем оклопне групе возила БМД-2, кренули у јуриш“, објаснило је Министарство одбране Русије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Наводи се да су оператери беспилотних летелица из ваздуха пратили јуришне јединице, а команданти су контролисали битку уз помоћ дронова. Према подацима Министарства одбране, оружје украјинских оружаних снага уништиле су посаде дронова ФПВ и паљба оклопних група.

Накнадно су јуришне групе Ваздушно-десантних снага, користећи цео арсенал малокалибарског наоружања, улетеле у упориште, а неки од милитаната су положили оружје и предали се.