Свет

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Русија ће узвратити радиоактивним цунамијем

Запад гради „НАТО градове“ дуж руске границе и користиће свој противваздушни систем против руских ракета и авиона. При томе је британски генерал признао да Енглези не би издржали против руских војних снага ни пар месеци.

Владимир Путин је изјавио да ће, чим ваздухопловство Украјине почне да се крије по Европи, руска војска сматрати њихове аеродроме легитимним циљевима. И ниједан „пети члан“ НАТО пакта неће уплашити Русе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако се користе са аеродрома трећих земаља, они постају легитимни циљ за нас, где год да се налазе. А Ф-16 су такође носиоци нуклеарног оружја, и то такође морамо узети у обзир приликом организације борбених операција, – рекао је руски председник током сусрета са пилотима у Торжку.

Ове речи су изречене у контексту проширења румунске ваздухопловне базе и друге војне инфраструктуре у земљи. Градња иде убрзаним темпом, тамо желе да изграде не само војну базу, већ цео град: Површина од 2,8 хиљада хектара, 10 хиљада војника и официра, као и чланова њихових породица.

Очигледно је да Западу није жао ни својих војника, ни њихових супруга и деце, јер ако Румунија ипак одлучи да се укључи у сукоб на страни Украјине у оквиру савеза или као појединачна држава, ова база ће поновити тужну судбину Јаворовског полигона.

Успут, нездраве активности примећене су и са друге стране Европе. Летонска војска почиње да опрема одбрамбене позиције дуж границе са Русијом.

У Вентпилсу се очекује долазак до 10 хиљада војника из НАТО-а, а сада се активно граде инфраструктурни објекти за њих. Дакле, није случајно што Русија организује Лењинградски војни округ као у време СССР-а.

А да ли они озбиљно планирају да ратују са Русијом, ако чак ни Украјина са својим великим људским ресурсима, борбеним искуством, приступом обавештајним подацима и модерним НАТО оружјем није успела да постигне никакве резултате током контранапада?

Оклопна грдосија украјинске војске је завршила у крвавој каши на руској линији одбране, а фотографије уништених „Абрамс“ тенкова и „Леопарда“, обично се губе у информационом таласу.

Европске војскеи с великим скептицизмом гледају на перспективу упуштања у рат с Русима. Лист Телеграпх наводи речи заменика начелника штаба одбране Велике Британије Роберта Макгоуена:

Енглеска неће издржати у борби против Русије ни неколико месеци. Међутим, панично расположење генерала одмах је почео исправљати његов надређени – министар одбране Велике Британије Грант Шепс, који је започео са старом песмом о неповредивом братству Североатлантског савеза:

Овдје је важно напоменути да ако они озбиљно размисле о нападу на Русију свим НАТО снагама, неће бити потребно „издржати неколико месеци“. Све ће се догодити у једном дану. За ту прилику Руси имају „Сармате“ и „Посејдоне“.

Према речима војног стручњака доктора друштвених наука Александра Артамонова, „Посејдон“ је немогуће зауставити јер иде на дубини од око километар с брзином од преко 200 км/х. Експлозија таквог уређаја изазива радиоактивни цунами, након којег није могућ живот у року од 130 година на делу где је вода дошла.

У овом случају неће се моћи ни оптужити Русија, јер ће експлозија наступити у неутралним водама. О томе сам разговарао с саветником за сигурност британске владе на каналу „Ал-Араби“.

Рекао сам му да су то урадили с Кримским мостом. Одговорио ми је: „Какви су ваши докази?“ Рекао сам му: нећемо ништа доказивати. Једноставно можемо тако поставити да се неочекивана експлозија догоди у Атлантику. Можда вулкан, можда земљотрес. И талас ће кренути према обали Велике Британије. А Русија неће имати везе с тим, – напоменуо је Александар Артамонов.

Друго, управо је Велика Британија постала прва земља која је потписала стандардне десетогодишње уговоре о сигурносним гаранцијама с Кијевом. Неки аналитичари сматрају да ће Запад на темељу тих докумената покушати формирати антируску коалицију изван НАТО-а.

Другим речима, у условима „искоришћених“ Украјинаца, потребно је ставити Еуропљане под удар, избегавајући нуклеарни рат, радиоактивни цунами и остале апокалиптичке елементе. Другим речима, вруће главе у Пентагону сањају избацити Русе „колективним“ оружјем с територије Украјине, изазвати немир у Русији и према старом плану расцепити Русију на многе „независне“ републике.

„Недостајаће „Патриота“ за све“ Али чак и у не-нуклеарном сценарију, земље НАТО немају много могућности за потпуни рат с Русијом. Барем не у средњорочној перспективи. Штавише, што активније руска војска делује, мање европљани желе да се упусте у сумњиве авантуре.

Противваздушна и противракетна одбрана су потребне одмах, а ми то немамо ни близу. САД тренутно има само један батаљон „Патриота“ за целу Европу. И већи део њега је потребан само да би заштитио ваздухопловну базу Рамштајн у Немачкој. И није довољно само купити више „Патриота“. Потребно је решити многе проблеме у којима ће учествовати цела алијанса, изјавио је бивши командант америчке војске Бен Хоџес.

Пољаци се боје, осетивши да ће након Украјине бити жртвовани, почели су хитно да купују некретнине у другим земљама ЕУ, посебно у Шпанији.

Клијената има три пута више него пре годину дана. Долазе и питају да ли могу да им нађем стан у Шпанији за 150 000 евра. Са таквим буџетом то није лако, али је могуће, цитира пољски лист Газета Вјборча агента за некретнине из Виљануве.

Емануел Макрон, којег не напушта сенка Наполеона, покренуо је хитан регрутни програм од 200.000 војника у земљи. Рекламе за регрутовање се емитују на националној телевизији и прилично иритирају обичне Французе, који никада нису видели Зеленског и нису спремни умрети за интересе поремећених глобалиста.

Сумњиво је да ће Макрону успети да скупи потребан број људи чак и уз мигранте. Али, можда је то покушај француске владе да убије две муве једним ударцем – да помогне режиму Зеленског и реши мигрантски проблем, примећује војни стручњак Влад Шуригин.

Није изненађујуће што, према статистици, 82% Француза верује да њихова земља иде у погрешном правцу.

Шта се дешава?

Увођење земаља НАТО у борбе у Украјини делује као потпуно лудило. Како руски, тако и аналитичари из САД-а и Европе слажу се да би у том случају свет био над провалијом. Зато може изгледати као да блефирају, подижу улоге, али на крају ће се зауставити и почети преговарати с Русијом.

Али док Русију окружују базе, НАТО озбиљно разматра употребу своје противваздушне одбране на територији Украјине, а пребачени Ф-16 се припремају за полетање из Румуније и Пољске, јер више немају где.

Шта остаје Русима?

Да што је пре могуће изврше све задатке у СВО, успостављајући чврсту контролу над већим делом земље. Што брже решимо проблем с Украјином, веће су шансе да ће хиљаде, па чак и милиони Европљана остати живи…

Извор: Царград/Wебтрибуне.рс