Свет

МЕДВЕДЕВ ЗАГРМЕО: Ако Запад пошаље трупе у Украјину…

МОСКВА – Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев оценио је данас да позиви западних политичара да пошаљу трупе у Украјину нису „пролећно погоршање”, већ, како је навео, „цинична калкулација за политичке дивиденде”.

„Хор неодговорних ниткова из западне политичке елите, који позивају на слање својих трупа у непостојећу земљу, се шири. Сада су у њему представници америчког Конгреса, француског и британског руководства, појединачни лудаци из балтичких држава и Пољска такође позива на активну употребу свог ракетног оружја… и то није пролећно заоштравање, већ цинична калкулација за политичке дивиденде”, навео је Медведев на Телеграму, преноси РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је оценио да оно је оно што се дешава на Западу тотална деградација владајуће класе.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Слање својих трупа на територију бивше Украјине подразумева директан улазак њихових земаља у рат, на шта ћемо морати да одговоримо, нико од њих нема склоништа ни на Капитол хилу, ни у Јелисејској палати, ни у Даунинг стриту 10. Доћи ће до глобалне катастрофе”, упозорио је Медведев.

Политичар је нагласио да су бивши руски и амерички председници из времена хладног рата Никита Хрушчов и Џон Кенеди у једном тренутку могли да разумеју ситуацију.

„Али садашњи инфантилни морони који су преузели власт на Западу једноставно не желе да разумеју. И зато је данас Генералштаб почео са припремама за вежбе, укључујући активности за практично тестирање припреме и употребе нестратешког нуклеарног наоружања”, рекао је Медведев.

Раније данас лидер демократске мањине у Представничком дому америчког Конгреса Хаким Џефрис није искључио учешће оружаних снага САД у сукобу у Украјини.

Према његовим речима, такав сценарио је вероватан ако Кијев буде поражен, јер Вашингтон „не може дозволити да Украјина падне”.

Француски председник Емануел Макрон рекао је у фебруару да западни лидери разговарају о могућности слања трупа у Украјину.

Он је признао да консензус још није постигнут, али, по његовим речима, „ништа се не може искључити”, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг