Свет

РУСИ ХИТНО УПОЗОРИЛИ ЗЕЛЕНСКОГ: Ево шта му САД спремају

Американцима је свеједно ко ће бити на челу Украјине све док је он у стању да настави војне акције против Русије, наводи се у данашњем саопштењу Спољнообавештајне службе Русије

САД су појачале напоре да за тренутног председника Украјине Владимира Зеленског нађу замену и због тога су у контакту са бившим председником Украјине Петром Порошенком, градоначелником Кијева Виталијем Кличком, бившим украјинским главнокомандујућим Валеријем Залужним, шефом кабинета украјинског председника Андрејем Јермаком,и бившим првим човеком Раде Дмитром Разумковом, саопштила је данас Спољнообавештајна служба Русије (ЦВР).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Американцима је свеједно ко ће бити на челу Украјине све док је он у стању да настави војне акције против Русије, наводи се у данашњем саопштењу СВР.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Претпоставља се да ова лица могу бити корисна у случају наглог погоршања ситуације на фронту и потребе за хитном променом лидера. Тада ће бити могуће приписати све неуспехе Зеленском, и изабрати једног од њих (за новог председника). Главно је спречити критично повећање разочарења Украјинаца неуспесима прозападне политике“, објашњава Москва.

Обавештајна служба је истакла да у овој ситуацији Вашингтон и његови савезници „за сада убеђују противнике Зеленског у Украјини да покажу уздржаност“.

Зеленски очигледно почиње да губи у борби за срца и умове грађана Украјине, посебно ако се има у виду да његова председничка овлашћења истичу 20. маја, истиче СВР. Додаје се да су на Западу „крајње забринути“ динамиком расположења јавности у Украјини, које све мање верује државним институтима. Такође, наводи се и да је међу војницима све више дезертера и оних који одлучују да се предају Русима, док у народу влада апатија.

„Американци и Европљани би волели да Зеленски за сада остане на функцији, пошто су са њим повезане постојеће шеме за финансирање рата које доносе огромне приходе и представницима кијевског режима и западним произвођачима оружја“, наводи се у саопштењу.

Извор: Медији