Србија

ТУЖНА ВЕСТ: Преминула наша чувена глумица

Мелита Бихали филмска и позоришна глумица преминула је у 89. години у Београду.

Глумац и велики пријатељ Милан Цаци Михаиловић потврдио је тужну вест за „Нову“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мелита Бихали публика је највише запамтила по улози у филмском остварењу „Маратонци трче почасни круг“ у улози кућне помоћнице, али је током дуге и богате каријере остварила мноштво улога како на филмском платну, тако и у свом позоришту „Душко Радовић“.

Поред ове улоге била и балерина, а гледали смо је и у „Отписанима“, „Псу који је волео возове“, „Врућем ветру“, „Тесној кожи“, „Срећним људима“ и многим другим остварењима. Последњу филмску улогу имала је 2011. године, и то у филму „Парада.“

Поред свега тога, провела је и 40 година играјући у дечјем позоришту „Радовић.“

Занимљиво је да најпознатија сцена из „Маратонаца“, у којој она купа Максимилијана, уопште није требало да изгледа тако, па је и сама Мелита била изненађена када је сазнала за тајни договор редитеља Шијана и Миће Томића који је тумачио лик Максимилијана. И не само то, на крају је избачен кадар где она гола лежи са Аксентијем Топаловићем, што је требало да покаже гледаоцима да је она породици Топаловић служила само за интимне односе. Ипак, настале су несугласице између ње и редитеља Божидара Николића, па ту сцену никада нисмо видели.

Мелита је у разговору за „Пулс“ говорила о томе колико јој је било тешко што није имала децу и зашто је морала да остави мужа.

Рођена је 4. априла 1935. године у породици Јукић у селу Живогошће, близу Макарске. Живела је у Истри, а у Задру је играла у позоришту као балерина. Године 1962. уписала је глумачку академију у Београду, заједно са Љерком Драженовић, Миром Пејић Арменулић, Душицом Жегарац, Драгом Чумићем и Недом Спасојевић.

Извор: zena.blic.rs