Русија

Шојгу издао наређење

Руска војска часно испуњава своју дужност, борећи се у оквиру специјалне војне операције против следбеника нацизма, изјавио је в.д. министра одбране Русије Сергеј Шојгу.

„Данас руска војска достојно наставља славну традицију ветерана Великог отаџбинског рата. Она часно обавља своју војну дужност, успешно решава одговорне задатке који се тичу заштите националних интереса државе. Храбро се бори током специјалне војне операције против следбеника нацизма, осигуравајући безбедност наше земље“, рекао је Шојгу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је руској војсци честитао Дан победе.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Другови војници и морнари, наредници и старешине, заставници, официри! Поштовани ветерани! Честитам вам државни празник – Дан победе“, рекао је Шојгу.

Он је истакао да су се током ратних година у потпуности испољиле особине мултинационалног народа: храброст и душевна снага, задивљујућа узајамна помоћ и спремност на борбу за идеале правде и хуманизма.

„Са захвалношћу се клањамо свима који су, не штедећи своје животе, одбранили слободу и независност наше домовине“, додао је в.д. министра одбране.

У знак сећања на 79. годишњицу победе над фашизмом, Шојгу је наложио да се вечерас у Москви, градовима-херојима и градовима где су размештени штабови војних округа, одржи почасна паљба.

Извор: Медији