Србија

ДР КОН О ДОКТОРКИ НАДИ КОСТИЋ: Ја нисам сатаниста, говорити против вакцинације а не знати ништа, то није добро

Фото: Јутјуб

У вечерашњој емисији „Хит твит“ на ТВ Пинк доктор Предраг Кон се осврнуо и на теорије завере попут 5Г мреже које прате сваку епидемију и пандемију, али је говорио и о вакцини.

– Што се тиче 5Г мреже, ту се ради о мобилној телефонији. То раде људи који се тиме баве. Сва ова прича да се могућност ове мреже користи тако што ће бити убачени чипови за праћење људи, то не може рационално да се објасни. Када неки вирус опстаје не планети, он пролази кроз популацију и има одређене законитости. Тако смо ми знали да ће да траје од пет до осам недеља – рекао је др Кон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осврнувши се на наступ др Наде Костић, посланице у Народној скупштини која је ове недеље изнела теорије завере о 5Г мрежи и вакцинама, доктор Кон је рекао:

– Она је професорка ендокринологије на Медицинском факултету, моја генерација, знамо се из млађих дана, жао ми је што тако размишља. Ја морам да кажем – ја нисам Сорошев плаћеник. Ја нисам сатаниста. Пошто је све то поменуто. Све остало што је рекла је конгломерат неких прилично великих нејасноћа. Ако вирус кад оде на јужну хемисферу и преживи, онда се враћа натраг. Што се тиче вакцинације, данас говорити о томе, једноставно не припадана рационалном начину размишљања. То значи нападати сопствену државу. Постоје људи који стварају такву атмосферу да ћемо имати ситуацију да се о томе расправља кад му није време. Али пошто је она поменула ту тему… Вакцине још нема, али је важно да сада заузмемо став. Да ли ће људи да се заражавају и пребољевају или ће једноставно узети вакцину. Вакцинација уопште неће бити потребна за децу јер је код њих блага болест. Није време да се о томе прича јер вакцина нема, али мој став је да без вакцине нећемо заштити старе људе, они и хронични болесници ће сигурно примити вакцину – рекао је он.

„Говорити против вакцинације а не знати ништа или знати површно и мислити да је могуће да стигне вакцина која није проверена потпуно и безбедна и ефикасна, то није добро“, додао је др Кон.

Подсетимо шта је докторка Нада Костић, иначе самостална народна посланица, изрекла у даху у холу Народне скупштине.

– Ја ћу вам се сада обратити као доктор пре свега. Без обзира што сам интерниста ендокринолог, ја сам ипак професор. И врло пажљиво сам пратила све научнике из света, тако да знам њихова гледишта и њихове доказе. Говорићу на основу доказа искључиво, не из своје главе – казала је Костићева на почетку свог излагања, што је изузетно опасно, јер је тиме указала на свој наводни легитимитет.

Онда је кренула прича о корона вирусу кроз низ тврдњи о томе како вирус није природан па се у неразмрсивом клупку развијала завера о 5г мрежи.

– Није то сада случајно дошао неки вирус из природе па је тако дошао и заразио људе у 221 земљи. Јасно је да постоји позадина, и ви то знате. Гасе мреже, гасе Јутјуб. Мени је све јуче било угашено. Ништа лоше нисам причала, само кад поменем : 5 – Г МРЕЖУ или кад поменем реч ВАК -ЦИ -НА – ЦИ -ЈА одмах блокира и брише. Исто тако све оно што смо успели да сазнамо од светских научника од Нобеловаца и великих имена све то не може сада да се прочита – започела је излагање ни мање ни више него пред низом новинара докторка Костић.

Чиповање, вакцинација, гашење телефона кад се помене 5Г мрежа, али и сатанизам, канибализам, испечене бебе, Сорош и Бил Гејтс и Жута кућа, све се то нашло у њеном говору.

Извор: Блиц