Србија

ДА ЛИ ЋЕ СЕ ОДЛОЖИТИ ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ? Ана Брнабић се хитно обратила и открила све

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да нема потребе да се почетак школске године помера за две недеље како је затражила Унија синдиката.

Она је током обиласка Факултета ликовних уметности у Београду рекла новинарима да су Кризни штаб и Влада Србије довољно рано дали препоруке школама за одвијање наставе и да су сви имали довољно времена да се припреме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додала је да би било бесмислено да су препоруке дали раније јер нико није могао да предвиди епидемиолошку ситуацију, која се и сада прати и од чега ће и убудуће зависити како ће се одвијати настава у школама.

– “Од епидемиолошке ситуације зависи како ће се ситуација даље одвијати, ако буде боља, дозволићемо већа одељења, а ако буде лошија, ићи ћемо на онлајн наставу -, навела је премијерка.

Додала је и да је Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ направио посебан тим који се бави само школама, односно који ће пратити епидемиолошку ситуацију само у школама.

– У овом тренутку мислим да нема потребе да се помера почетак школске године за две недеље, сви су имали времена да се припреме. Мислим да је важно да деца крену у школу, посебно најмлађи” – казала је премијерка.

Извор: Тањуг