Србија

МИНИСТАР ШАРЧЕВИЋ ОТКРИО СВЕ! Ево како ће изгледати почетак школске године

Фото: Јутјуб

Такав је случај са ОШ „Краљ Петар Први“ у Београду

Осим што ће се ове школске године настава разликовати у односу на све претходне године, и велики одмори ће због коронавируса бити другачији. У немалом броју школа трајаће краће, у школском дворишту ће бити далеко мањи број ђака, али зато ће бити дупло више дежурних наставника. Ђаци напољу не морају да имају маску, али под условом да држе одређену физичку дистанцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такав је случај са ОШ „Краљ Петар Први“ у Београду.

– Велики одмор ће бити краћи будући да ће деца бити у много мањим групама, број ученика у дворишту ће бити знатно мањи него иначе, а број дежурних наставника знатно већи. Инсистираћемо на физичкој дистанци деце у дворишту. Након повратка са одмора, а пре самог уласка у учионицу, ученици морају да дезинфикују руке и морају да имају маске – каже Младен Стевановић, директор школе.

Министар просвете Младен Шарчевић наводи за „Ало!“ да су све школе већ предузеле мере, направили распореде часова, одмора и дежурстава.

– У школама које сам досад обишао речено је да ће прве две недеље сви да дежурају. Постоји модел, као што је у Северној Македонији, да деца у различито време иду на одморе, да се не би ни виђали, али ми имамо делимичне капацитете за то. Имамо и прилику да се деца мало и друже на одмору али под контролом дежурних наставника – наводи за „Ало!“ министар и напомиње да се мора строго водити рачуна о хигијени и о дистанци.

Извор: Ало.рс