Русија Свет

АМЕРИКАНЦИ ШОКИРАЛИ СВЕТ! Руси на Уралу поставили непознато оружје “судњег дана”

Фото: Јутјуб

Планина Јамантау, смештена у Републици Башкортостан, стекла је лошу репутацију пре неколико стотина година. Данас се страх од ње доживљава у Сједињеним Државама.

У преводу са башкирског језика, „Јаман Тау“ значи „зла планина“. Као највиша тачка Јужног Урала, достиже 1640,4 метара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упркос чињеници да је Јамантау веома сличан осталим гребенима Урала, међу локалним становницима о томе нема баш пријатних разговора.

Због огромног броја оштрог камења, пастирима је било веома тешко, а у неким случајевима немогуће напасати стоку. Случајеви смрти животиња нису били ретки, због чега је планина уопште сматрана проклетим местом.

Чини се да планина која се налази у централној Русији не би требало да брине Американце, али то није тако.

Средином деведесетих америчко војно особље успело је да бележи необичне активности у регији Јамантау захваљујући сателитима.

Пентагон ју је повезао са војним гарнизонима Белорецк-15 и Белорецк-16, који су након распада Совјетског Савеза послужили као основа за настанак града Межгорје.

Чланак часописа Маxим који извештава о овоме, не говори тачно шта су Американци видели.

Постоји верзија да су слике приказивале изградњу неке врсте огромног објекта, који би могао бити бункер, нуклеарна електрана или база за нуклерано оружје.

Упити владе Сједињених Држава, Москви нису разјаснили ситуацију. Власти Руске Федерације су или избегле одговор, или су створиле још већу маглу.

Конкретно, постојала је формулација да руско војно одељење „нема праксу да дели страним државама информације о изградњи објеката који служе за јачање одбрамбене моћи земље“.

Значајно је да Сједињене Државе имају свој „бункер судњег дана“. Истовремено, крајем 1990-их, руске дипломате доведене су у ваздушно-космички одбрамбени комплекс Сједињених Држава скривен у планини Чејен.

Руско руководство је са своје стране одбило такав великодушан корак, што је веома узбунило Американце.

Они сада сумњају да су Руси на поменутој планини поставили непознато оружје “судњег дана” за коначни обрачун.

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs