Спорт

ЂОКОВИЋ ОТКРИО СВЕ О КРАЈУ КАРИЈЕРЕ! Имам још годину или две!

Новак Ђоковић је много пута до сада говорио о крају каријере и о томе како му то није „ни у малом мозгу“, јер тенис тренутно не игра због новца или из обавезе, већ зато што и даље ужива у њему и што је срећан сваки пут кад узме рекет у руке. То је опет била тема и на његовој конференцији у Лондону уочи почетка последњег турнира у сезони, односно Завршног Мастерса на коме игра најбољих 8 играча из протекле године.

– Не видим године као проблем, можда имам још једну, можда две или три године пa да опет освајам Грен слемове. Наравно, морао бих да будем тактичнији од следеће сезоне у креирању свог распореда и томе које турнире могу да играм и да ми буду приоритет, а где хоћу да достигнем врхунац – објаснио је Новак пред старт Завршног Мастерса у Лондону, а преноси „We love tennis“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако има 33 године, Ђоковић је у одличној форми и све до финала Ролан Гароса је имао само један пораз у сезони, а и тај један дисквалификацијом на УС Опену.

Ђоковић је после турнира у Бечу и пораза од Лоренца Сонега, обезбедио прво место на крају сезоне јер Рафаел Надал није прихватио вајлд кард за учешће на турниру у Софији.

Тиме је Новак сустигао Пита Сампраса као тек други тенисер који је сезону на првом месту завршавао чак шест пута. Следећи мотив му је да престигне Роџера Федерера и Рафаела Надала по броју Гренд слемова (20).

Да би дотле стигао, јасно је да ће освајач 17 Грен слем трофеја морати да се фокусира искључиво на најјаче турнире и да их пажљивије бира, те да у том смислу „ископира“ рецепт Федерера.

– Али, док год ми је жеља присутна, с обзиром на то да сам доброг здравља и да имам подршку породице, наставићу да играм. Не видим то као обавезу, није то ни питање финансија, нити било шта слично. Уживам и хоћу да се такмичим на највишем нивоу. Док год осећам тако, бићу овде толико дуго. Не желим да постављам конкретан датум још увек – истакао је Ђоковић.

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com