Спорт

ПРЕМИНУО ЧУВЕНИ КОШАРКАШ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ: Делије у сузама, прерано нас је напустио (ВИДЕО)

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Прослављени кошаркаш Милета Лисица преминуо је у 55. години живота после дуге и тешке болести.

Милета Лисица је рођен у Прибоју 12. јуна 1966. године, а за Црвену звезду је играо у два наврата у периоду од 1992-1994. године и у сезони 1995-1996.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као крилни центар меке руке, племенитог кошаркашког кова али и велики борац на терену, давао је целог себе у дресу Црвене звезде и помогао јој да дође до две титуле првака Југославије и суперкупа Југославије уз титулу најкориснијег играча финала шампионата.

У тим годинама био је један од најбољих стрелаца и скакача Црвене звезде, а због огромног пожртвовања био је један од омиљених играча навијача клуба, који су се радо сећали „Лије“ и у годинама када је напустио Мали Калемегдан.

У Црвеној зезди је укупно одиграо 103 утакмице и постигао 1345 поена.

Поред Црвене звезде у којој је постао за кратко време, због свега што је учинио стекао статус легенде, Милета Лисица играо је за екипе Полисетсре из Прибоја где је и поникао, Слободе, Боровице из Руме, Пивоварне из Лашког, француских екипа ЛЕ Мана и Лиможа, Лавова и Новог Сада где је наставио да живи пошто је завршио играчку каријеру.

„Црвена звезда овим путем изражава најдубље саучешће породици Милете Лисице, нашег шампиона, и на првом месту доброг човека“, наводи се у саопштењу клуба.

Извор: Б92/Званичан сајт КК.Црвена звезда