Издвајамо Србија

СРБИЈА ПОСТАЈЕ ВОЈНА СИЛА! Си Ђинпинг нам поред наоружаних дронова обећао и МОЋНИ РАКЕТНИ СИСТЕМ ФК-3 (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Си Ђинпинг је поручио Вучићу да ће свим средствима, па и војним, помоћи нашој држави да сачува територијални интегритет и суверенитет

Фото: Јутјуб

Кинески лидер, тврде наши извори, вољан је да понуди најповољније услове за набавку ракетног система ФК-3 и озбиљнији преговори о томе би тек требало да почну. Реч је о ПВО систему малог домета, до 100 километара, а способан је да са 12 ракета истовремено гађа чак шест циљева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сарадња све боља

Наши извори кажу да Вучић и Си Ђинпинг још ништа конкретно нису договорили, али да озбиљан дијалог тек следи.

– Кинески председник је вољан је да понуди најповољније услове, какве имају само стратешки партнери Пекинга. Реч је о систему малог домета, до 100 километара, који би и те како користио Србији. После авиона, тенкова и борбених возила, овај ракетни систем, уз кинеске дронове, учинио би српску војску лидером у региону, а богами и на Балкану – преноси наш извор, који је због осетљивости теме инсистирао да му не објављујемо име.

Вучић и Си Ђинпинг се нису оглашавали о овоме.На другој страни, договорена је изградња Индустријског парка у Борчи вредног две милијарде долара, а потписан је и план за изградњу обилазнице око Београда.

Осим тога, кинески лидер је обећао и да ће посетити Србију и позвао је лично Вучића (такав позив добио је само још руски председник Владимир Путин!) на међународни форум „Један појас, један пут“ у априлу следеће године.

 

Извор: информер.рс