Свет

Открио све! ЉУБИША ЈЕ ПРВИ СРБИН КОЈИ ЈЕ ПРИМИО ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ! Ево како се сада осећа!

Љубиша Миливојевић (49), који живи у Портланду, у америчкој држави Орегон, први је Србин здравствени радник у САД који је примио „Фајзер-Бајонтекову“ вакцину!

Он је вакцинисан у четвртак у болници ОХСУ, у којој ради, а у ексклузивном разговору за медије прича како је изгледао сам процес имунизације, да ли га је болело, шта је осетио након примања вакцине и како се осећа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Болница је у понедељак запосленима доставила упитник у којем је требало да наведемо своје име, презиме, да одговоримо које смо расе и да ли желимо да примимо вакцину. У среду се већ кренуло с вакцинацијом. У четвртак ме је телефоном око поднева позвала шефица. Питала ме је: „Можеш ли доћи да примиш вакцину?“ Био ми је слободан дан. Рекао сам да могу. Заказали су ми у 15 часова, а већ у 15.15 сати сам кренуо кући – прича за медије Љубиша.

Љубиша је, иначе, пореклом из Коњица у Херцеговини, живео је годинама и у Србији, а у Орегон је дошао 1997. године. У болници ОХСУ ради на транспорту пацијената у болници, па и оних оболелих од ковида 19.

Каже да се уопште није размишљао да ли да прими вакцину и да је сам процес имунизације у болници одлично организован.

– Направили су три пункта која се морају проћи пре вакцинације. На првом кажете име, а онда након 10 метара вас чека други пункт, на којем се узима идентификациони број запосленог. Неких 15-20 метара даље, вас обавештавају да након вакцине морате да сачекате у посебној просторији 15 минута због потенцијалних нуспојава. Тек потом следи улазак у собу за вакцинацију – наводи он.

Све је прошло, како каже, веома брзо.

– Није ме ништа болело. Једино јутрос (дан након примања вакцине) осећам благи бол у руци, као, на пример, након вакцине после грипа. Око убода је мало црвенило, али је то све нормално – каже он са осмехом.

У болници у којој ради, како каже, има 17.000 запослених, а за сада је набављено тек око 900 доза, пре свега за запослене који су у директном контакту с пацијентима:

– Слабије сам у контакту са пацијентима који су на респиратору. Већина су блажи случајеви, па их возим на ЦТ скенер, магнетну резонанцу, прегледе… Видео сам свашта и за мене не постоји дилема. Једино вакцина може да заустави ово лудило.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Курир